Juridisk ABC

Hvilken selskapsform skal du velge når du starter en bedrift? Er aksjeselskap det beste valget? Hva betyr selskapsform med tanke på skatt og personlig ansvar? Advokat Hans Petter Sverdrup er dagens gjest.

Direct download: E005_-_Starte_eget_selskap_-_Aksjeselskap_ENK_eller_NUF.mp3
Category:general -- posted at: 4:58pm EDT

Hvilke regler gjelder for barnefordeling ved samlivsbrudd? Hvordan håndtere tvist om barna på en god måte? Advokat Anne Tingstad har lang erfaring fra kompliserte barnefordelingssaker, og deler sine best råd med lytterne.

Direct download: JurABC_Podcast_004_Barnefordeling.mp3
Category:general -- posted at: 1:27pm EDT

OBS: Reglene om midlertidig ansettelser ble endret i 2015. Deler av redegjørelsene i denne episoden er derfor ikke lenger i samsvar med regelverket. 

 

----

Midlertidige ansettelsesforhold er et unntak fra hovedregelen om at alle ansettelser skal være faste. Advokat Nicolay Skarning har skrevet bok om midlertidige ansettelser, og forklarer hovedinnholdet i reglene i denne episoden av Juridisk ABC podcast.

Direct download: JurABC_Podcast_003_Midlertidige_ansettelser.mp3
Category:general -- posted at: 8:54am EDT

E002 - Kjøp av eiendom i Spania

Er du en av de mange nordmenn som vurderer å kjøpe feriehus eller leilighet i Spania?  

I denne episoden har vi intervjuet advokat Einar Askvig fra hans kontor i Marbella. Askvig har 15 års erfaring som norsk advokat i Spania, og kjenner markedet og reglene inngående. 

Han forklarer hvordan boligsalg skjer rent praktisk og hvilke regler som gjelder for både eiendomsoverføring, skatter og avgifter og viser deg hvilke fallgruver du må unngå.

Direct download: JurABC_Podcast_002_Eiendom_i_Spania.mp3
Category:general -- posted at: 6:49pm EDT

Hvilke rettigheter har du ved kjøp av brukt bolig? Og hva gjør du hvis boligen viser seg å ha mangler? Advokat Christina Moestue forklarer reglene som gjelder og kommer med praktiske eksempler og verdifulle råd for boligkjøpere. 

Direct download: JurABC_Podcast_001_Eiendomsrett_Kjp_av_bolig.mp3
Category:general -- posted at: 12:00pm EDT

1